Kurz psychické první pomoci

Jak zvládnout akutní psychickou krizi ve svém okolí? Jak pomoci člověku v těžké životní situaci? Akreditovaný kurz. Vrámci kurzu se účastníci seznámí s problematikou první psychické pomoci, pravidly pro poskytování bezpečí a možnostmi krizové intervence. Probereme zásady komunikace s člověkem v krizi, seznámíme se s podpůrnou sítí organizací a navazující péče. Ukážeme si nácvik modelových situací a nezapomeneme na pravidla základní duševní hygieny.

Téměř každý člověk se v průběhu života dostane do nenadálých životních situací, které otřesou jeho psychikou. Někteří sdílejí krizi blízkého člověka. Jak můžeme pomoci? Můžete se poučit o metodách, jak tyto situace lépe zvládat.

Kurz je určen pro širokou laickou veřejnost, je vhodný pro učitele, vychovatele, sociální pracovníky a další profese pracující s lidmi. Upozorňujeme, že kurz není terapie.

Zahájení proběhne v pátek v 17 hodin, seznámíme se navzájem a s programem kurzu.  V sobotu dopoledne vymezíme základní pojmy a probereme úvod do problematiky, odpoledne věnujeme nácviku modelových situací, také s ohledem na potřeby účastníků kurzu. V neděli dopoledne nás čeká duševní hygiena a její techniky, odpoledne pak shrnutí výuky, diskuze a předáme certifikáty. Ukončení kurzu a rozloučení cca v 15 hodin.

V ceně je zajištěna práce lektora, ubytování, stravování v objektu a relax. Ubytování převážně ve dvoulůžkových pokojích se sociálním zařízením. Stravování zahrnuje snídaně, obědy a večeře. Obědy a večeře jsou jednotné, ale je možná varianta, pokud je třeba. Malá svačina v ceně.

Přes náročné téma je kurz pozitivní a probíhá v příjemné atmosféře, k relaxaci je možno využít také saunu nebo vířivku.

Pro závaznou rezervaci je potřeba se přihlásit a do tří dnů uhradit zálohu ve výši 500 Kč. Doplatek kurzu se hradí při příjezdu hotově nebo na účet před zahájením kurzu. Další dotazy rádi zodpovíme, kontaktní formulář zde

KB Brno – město, název účtu: 1. Art Consulting Brno CZ, č. účtu: 27-0461150247/0100, var. symbol: 212316

Termín:  4. – 6.3. 2016

Cena:      3 200 Kč            PŘIPRAVUJEME DALŠÍ TERMÍN !

ppp11 objeti1 bar


    Chci se přihlásit / věnovat jako dárek

    Jméno: *

    Email: *

    Telefon: *

    Adresa: *

    Termín kurzu: *

    Zpráva: *